חוק יחסי ממון בין בני זוג מאפשר לבני זוג לערוך הסכם שיקבע הוראות משפטיות שונות הנוגעות לחיי הנישואים ולמקרה של פרידה בין בני הזוג. ניתן לעשות הסכם ממון לפני החתונה, וגם במהלך חיי הנישואין, אולם בפועל מרבית הסכמי הממון בישראל נערכים רק כאשר בני הזוג מחליטים להתגרש, והם מסדירים את חלוקת הרכוש בהסכם. לרוב נהוג לכנות הסכמים אלו "הסכמי גירושין".
לפי משה בר שלטון, הסכמי גירושין מתייחסים לחלוקה של רכוש שנצבר במהלך הנישואים, וכן לא פעם גם לגורלו של רכוש שהובא לפני הנישואים ולא נכנס למאזן הרכוש המשותף. גם כאשר מדובר "בנכס חיצוני", עדיין עשויות לעלות טענות לפיהן יש לחלק את הנכס בגירושין, ולכן לא פעם נקבעות מפורשת בהסכמי ממון, הוראות מפורשת גם לגבי נכסים חיצוניים.
על מנת שלהסכם ממון יהיה תוקף, יש לאשר אותו בפני בית משפט או בית דין רבני. עם זאת, יש הבדל בין פסק דין בנוגע לחלוקת רכוש, לבין הסכם ממון שהוא הסכם גירושין, וזאת בעיקר לגבי היכולת לשנות אותו בעתיד: כאשר מדובר בהסכם, ההנחה היא שהוא נעשה בין שני צדדים שקולים ושווים בכוחם, שלקחו את כל השיקולים בחשבון והגיעו להסכמה ביניהם. משום כך, יהיה קשה יותר לשנות הסכם גירושין לאחר שאושר על ידי בית משפט, לבין פסק דין שניתן לאחר התדיינות אדברסרית בין הצדדים.
Very nice write-up. I definitely appreciate this site. Thanks!
You should be a part of a contest for one of the greatest blogs online. I am going to recommend this site!
Thanks for your blog, nice to read. Do not stop.